Nieuws
1243245
Nieuws

Recept van woensdag 22 april

Asperges op grootmoeders wijze

28 beetgaar gekookte asperges ~ 500 g krielaardappeltjes ~ 4 hardgekookte eieren ~ 200 g gesmolten boter ~ 12 iets dikker gesneden plakken beenham ~ 1 soeplepel bouillon ~ versgehakte peterselie

Verwarm asperges met klontje roomboter in eigen vocht. Kook de aardappeltjes gaar en schud ze op met een klontje roomboter. Hak de eieren fijn of wrijf ze door een grove zeef. Leg beenham dakpansgewijs in een ondiepe schaal, bedek met bouillon en verwarm het kort in oven of magnetron. Laat asperges uitlekken en leg ze op voorverwarmde borden. Leg ham en het fijngemaakte ei erbij. Bestrooi het geheel met versgehakte peterselie. Serveer de gesmolten roomboter en de krielaardappeltjes apart en serveer er voor de liefhebber nog wat nootmuskaat bij.

BEREIDING 25 minuten

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd