Nieuws
1243856
Nieuws

Recept van dinsdag 21 april

Gebonden romige aspergesoep met kervel

40 g boter ~ 80 g bloem ~ ½ l gevogelte- of kippenbouillon ~ ½ l kookvocht van asperges ~ 6 beetgare gekookte asperges, in stukjes ~ 4 el halfstijf geklopte slagroom ~ verse kervel naar smaak, gehakt

Laat de boter uitbruisen (niet laten kleuren), voeg de bloem toe en roer dit met een houten lepel totdat de ‘roux’ loslaat van de bodem. Laat afkoelen. Verhit bouillon samen met het aspergevocht en giet (van het vuur af) al roerende de roux erbij en roer het geheel glad. Laat dit ongeveer 30 minuten op matig vuur doorkoken. Roer regelmatig door. Breng de soep op smaak met peper en zout en zeef het door een fijne zeef of passeerdoek. Meng vlak voor het serveren de room door de soep en bestrooi naar smaak met kervel.

BEREIDING 45 minuten