Nieuws/Binnenland
1245403
Binnenland

Liverpool als inspiratie

Voor het eerst in deze WK-kwalificatiereeks is Barry Ferguson (31) vanavond weer van de partij bij de Schotten. De ervaren middenvelder van Glasgow Rangers kampte maandenlang met een enkelblessure. "De terugkeer van Ferguson is essentieel voor onze kansen. Met Ferguson, Scott Brown en Darren Fletcher hebben we een heel sterk middenveld, dat zich met elke middenlinie in de wereld kan meten", aldus bondscoach George Burley.

"Op papier hebben we minder kwaliteit dan Nederland. Maar voetbal gaat niet alleen om de individuele kwaliteiten van de spelers. Liverpool heeft in de Champions League tegen Real Madrid laten zien, dat je sterke individualisten als Robben en Sneijder de baas kunt zijn als je als een team speelt."

Centraal achterin is er door de blessures van Stephen McManus en David Weir een basisplaats voor de jonge Christophe Berra, die pas drie interlands achter zijn naam heeft staan. Speciale aandacht heeft Burley in de voorbereiding gehad voor de positie van Oranjedoelman Maarten Stekelenburg. "We weten dat er bij Nederland zorgen zijn over de keeper. We gaan hem zoveel mogelijk testen."