Nieuws/Binnenland
1245729
Binnenland

Nederlandse les voor schilders uit buitenland

Buitenlandse schilders kunnen nog zulke goede vaklui zijn, zolang ze belabberd Nederlands spreken komen ze slecht uit de verf. Daarom starten de Vlaardingse schildersbedrijven Kloet en De Goede, met financiële steun van de gemeente, voor achttien allochtone werknemers een inburgeringscursus met taallessen die helemaal zijn toegespitst op de schildersbranche.

Kloet-directeur Sjaak Oerlemans verwacht veel van het experiment, dat deels onder werktijd plaatsvindt. „Als werknemers de taal niet beheersen, kan dat vervelende gevolgen hebben voor de werkinstructies en de veiligheidsvoorzieningen. Wij willen zeker weten dat ons personeel etiketten kan lezen en met de klant afspraken kan maken wanneer de voordeur wordt geverfd.”

Het is voor het eerst dat werkgevers personeel laten inburgeren op de werkvloer. De ministeries van VROM en WWI zijn betrokken bij de proef. SagEnn, aanbieder van inburgeringstrajecten, wil de cursus ook aan andere schildersbedrijven in de regio Rotterdam aanbieden, als die goede resultaten oplevert.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop