Nieuws/Opmerkelijk
1246203529
Opmerkelijk

Zonnen 2.0

Lifestyle influencers zweren bij deze bizarre nieuwe trend

Het leven is zo mooi als de zon schijnt, daar zijn ook de volgende wellness influencers van overtuigd. In een wel heel bijzondere houding laden de lifestylegoeroes zichzelf op. „Slechts 30 seconde met je kont in de zon, en je ontvangt meer energie dan wanneer je de hele dag buiten met kleding aan rondloopt”, claimt ’Ra of Earth’ tegenover zijn ruim 23.000 volgers op Instagram.

De trend staat bij influencers bekend onder de noemer ’perineum sunning’ en zou volgens hen enorm veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Meagan beweert dat ze sinds ze haar bil dagelijks wat zonnestralen gunt, onder meer beter slaapt, haar seksuele energie beter onder controle heeft en creatiever is. Tevens kan ze de kop koffie in de ochtend laten staan, omdat ze barst van de energie. Ook de Amerikaanse actrice Shailene Woodley zweert bij de methode.

Het is overigens niet de bedoeling om een lange tijd in de expliciete houding te zonnen, men wil immers niet op de blaren zitten. Meagan gunt haar bil iedere dag maximaal vijf minuten zonneschijn en volgens Ra of Earth kom je met 30 seconden al heel ver.

De post waarin influencer Meagan haar visie op de trend deelt.

De post waarin influencer Meagan haar visie op de trend deelt.

Via Twitter kwam het fenomeen onder de aandacht bij het grotere publiek, zo schrijft New York Post. Een gebruiker deelde de foto van Meagan en kon rekenen op ruim 84.000 likes.

’Geen effect’

Medische professionals zijn kritisch en zijn er niet van overtuigd dat de trend in praktijk iets oplevert. „Er is geen bewijs dat zonnebaden op deze manier enig effect heeft op het fysieke welzijn”, aldus dokter Diana Gall van Doctor 4 U. „Tuurlijk, mindfulness en meditatie zorgen voor meer vitamine D en hebben een gunstige uitwerking op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Maar je hoeft je huid niet te beschadigen door het bloot te stellen aan de zon”, licht ze toe. Volgens Gall zijn er veiligere manieren om aan mindfulness te doen.