Nieuws
1246556
Nieuws

Reddingsplan Fortuna Sittard gereed

De stichting Trots Op Fortuna (TOF) presenteert vanmiddag een businessplan bij de machthebbers van de club uit de Jupiler League. Als de twee leden van de raad van commissarissen, Jo Abelshausen en Sjra Phillipen, afstand doen van hun bestuurszetels of zich alsnog tegen de fusie met Roda JC keren, garandeert TOF een gezonde doorstart van de club.

"Het gaat om een volledig gedekte begroting van 2,3 miljoen euro, voldoende voor het spelen in de middenmoot van de Jupiler League", zegt TOF-preses Wil Meijers. "Binnen drie jaar willen we doorgroeien naar drie miljoen. De jeugdopleiding, die in de afgelopen tien seizoenen 8,5 miljoen euro aan vergoedingen opleverde, is het speerpunt. Zelf hebben we zes ton verzameld en daarnaast hebben we een sponsor die de komende drie seizoenen jaarlijks vier ton in de opleiding steekt. Recettes, mediaopbrengsten en het geld van doorlopende sponsorcontracten maken de begroting sluitend. Ook hebben we een buitenlandse partner gevonden. In ruil voor het eerste recht op koop als een speler doorbreekt, willen zij ook investeren. We hebben zelfs een skybox verkocht in Roermond, een gemeente waar de mensen volgens het onderzoek van de fusiegroep geen interesse in Fortuna hebben..."

Essentieel voor de overname is medewerking van de clubleiding. "Omdat niemand precies weet hoe hoog de schulden zijn, willen we inzage in de boeken", vervolgt Meijers. "We rekenen op ongeveer vijf miljoen euro en daar hebben we stap voor stap een oplossing voor. Daarnaast moet de club voor 1 april de meest talentvolle jeugdspelers een contract aanbieden. Zij zijn onze toekomst. Als de club dit niet zelf kan, zijn wij bereid dit voor ze te doen."

Groen licht van de commissarissen Abelshausen en Phillipen, die beiden privé-kapitaal in de club hebben zitten, is ook noodzakelijk. Door de dreiging van een faillissement en dus de nakende verdamping van hun eigen geld hebben zij ingestemd met een fusie. Het duo lijkt nu verrast door de resultaten van TOF. "Vanmiddag krijg ik het plan te zien, daarna kan ik pas reageren", aldus voorzitter Abelshausen.