Nieuws
1246564
Nieuws

EA past Star Wars Battlefront II aan na ophef

REDWOOD CITY - Electronic Arts komt fans van de game Star Wars Battlefront II tegemoet nadat er heel veel klachten binnenkwamen over het spel. De negativiteit van de gamers richtte zich op de multiplayer-functie. Daarin heeft EA nu een aanpassing gemaakt, zo meldt de Amerikaanse gamemaker in een blogpost.

De spelers waren niet blij met het feit dat de prijs van sommige bespeelbare personages zo hoog lag, dat het veertig uur kon duren voordat je een bepaalde held kon kopen met een virtuele valuta. EA heeft de prijs nu met 75 procent verlaagd.

“We blijven aanpassingen gebaseerd op jullie feedback maken zodra de game volgende week wereldwijd verschijnt. We willen ervoor zorgen dat de game zowel vandaag als in de komende jaren leuk blijft”, schrijft EA.

Downvotes

Electronic Arts reageerde eerder via Reddit op de ophef, maar die reactie viel niet goed bij gamers. De reactie kreeg maar liefst 629.000 'downvotes'. Daarnaast liet een van EA's gameontwikkelaars via Twitter weten dat hij zeven doodsbedreigingen heeft ontvangen.

De game komt pas later deze week, op 17 november, op de markt. Via EA Access konden Xbox-gamers sinds afgelopen week al een proefversie spelen.