Nieuws/Binnenland
1247458951
Binnenland

Fractievoorzitter Den Haan: ’Gesaboteerd en gepest binnen 50Plus’

Jan Nagel en Liane den Haan

Jan Nagel en Liane den Haan

Den Haag - 50Plus-fractievoorzitter Liane den Haan haalt hard uit naar het bestuur van haar eigen partij. Vooral voorzitter Jan Nagel moet het ontgelden. „We zijn gesaboteerd, gepest en geïntimideerd en hebben ons soms zelfs fysiek ziek gevoeld van de partijcultuur binnen 50Plus en het feit dat daar niets aan wordt gedaan.”

Jan Nagel en Liane den Haan

Jan Nagel en Liane den Haan

De lijsttrekker schrijft de ’evaluatie’ op de verkiezingsperiode met haar woordvoerster en de campagneleider. Die evaluatie is in bezit van De Telegraaf.

De ruziepartij

Den Haan is kritisch over het bestuur, onder leiding van Jan Nagel. „50Plus is een politieke partij die zich na 11 jaar nog steeds in de pioniersfase bevindt en bekend staat als de ruziepartij. Bij het eerste gesprek heeft Den Haan aangegeven dat de partij nu moet gaan professionaliseren en dat de partij zich moet ontdoen van het label ruzie, roddel, lekken en ego’s. Het hoofdbestuur en met name de partijvoorzitter zijn echter onderdeel en debet aan deze - zeer ongezonde, ziekmakende- partijcultuur.”

Ze beweert zelfs dat Nagel compleet de macht grijpt binnen de partij. „Dit hoofdbestuur onthoudt de leden de mogelijkheid op een democratische keuze. 50Plus kan zo niet verder. Niet met een bestuur dat de eigen macht zo nadrukkelijk ten koste laat gaan van het partij- en algemeen belang.”

Onafhankelijke evaluatie

Nagel, die zaterdag afscheid neemt als voorzitter, laat weten dat hij zich niet kan vinden in de conclusies van Den Haan. Hij wijst er verder op dat er een onafhankelijke evaluatie is gemaakt om de slechte verkiezingsuitslag te duiden. In dat rapport, in handen van deze krant, staat juist kritiek op de lijsttrekker.