Nieuws/Binnenland
1247622
Binnenland

Oosters omeletje

Een goed omeletje bakken valt niet mee. De bedoeling is dat het niet zo plat wordt als een gebakken ei. Houd de pan schuin zodat het ei lekker dik blijft. Zorg voor een ovenbestendige pan zodat je de omelet vervolgens in een warme oven kunt schuiven. Vijf minuten is genoeg, anders wordt je omelet droog.

Nodig voor 4 pers

  • 3 eieren
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr gekookte! noodles!"
  • Groen van paksoi
  • 2 eetlepels chilisaus

1. Verwarm de oven op 180 graden. Klop de sojasaus met een garde door de eieren. Voeg de gesnipperde sjalot, knoflook, gekookte noodles en fijngehakte paksoi toe.

2. Verwarm een pan met een beetje olie, voeg het eimengsel toe en bak het terwijl je de pan schuin houdt. Snijd de omelet in reepjes. Zet de pan 5 minuten in de oven.

3. Serveer de omelet op een mooi bord en druppel er wat chilisaus over.