Nieuws/Binnenland
1247668
Binnenland

Speech sjeik Khalid Yasin op YouTube

De lezing die sjeik Khalid Yasin vrijdag hield in Rotterdam, is op YouTube gezet. In het filmpje is te zien en te horen hoe de islamitische prediker zegt dat Wilders zich moet schamen voor zijn film Fitna. Hij verklaarde tevreden te zijn dat besloten is om de PVV-voorman te vervolgen. „Hij verdient een juridische tik op de vingers.”

De sjeik heeft het in de speech niet over het geselen van Wilders. De PVV eiste zaterdag op basis van een krantenbericht waar dat in stond, dat hij gevangen wordt gezet of het land uitgezet. Ook wil de PVV in debat met ministers Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en Eberhard van der Laan (Integratie).

De PVV, PvdA en het CDA hadden Hirsch Ballin eerder gevraagd of het mogelijk was Yasin de toegang tot Nederland te weigeren. Dat bleek niet het geval. Volgens de PVV is Yasin „een terrorist” en „een kwaadaardige man”.

De PvdA wilde weten of het klopt dat hij de radicale islam en onverdraagzaamheid tussen moslims en niet-moslims predikt. Ook het CDA was geschrokken van uitspraken van de prediker. Zo heeft de Amerikaanse regering volgens Yasin het aidsvirus ontwikkeld en de ziekte doelbewust in Afrika uitgezet.