Nieuws/Buitenland
1248194
Buitenland

Per ongeluk geparkeerd op gehandicaptenparkeerplaats, agent geeft zichzelf boete

MILWAUKEE - Een agent uit het Canadese Milwaukee laat niet zomaar iemand lopen als diegene de wet overtreedt. Dat bewees David Clarke toen hij zichzelf op de bon slingerde. Zijn wagen stond namelijk per ongeluk op een gehandicaptenparkeerplaats geparkeerd.

Clarke parkeerde woensdag zijn politiewagen bij de County War Memorial voor een veteranendag. Dat bleek echter niet de juiste locatie te zijn. De agent gaf een collega de opdracht om de wagen te verplaatsen.

Toen Clarke terugkwam, zag hij dat de politiewagen op een gehandicaptenparkeerplaats was geparkeerd. Hij besloot om een boete uit te schrijven, in dit geval aan zichzelf.

’Geen excuus om hier te parkeren’

„De regels zijn voor iedereen hetzelfde, dus ik kan niet parkeren in een gehandicaptenparkeerplaats als er geen sprake is van een noodtoestand”, schreef agent in een persbericht. „Er is geen excuus. Ook niet in dit geval.”

De boete bedraagt zo’n dertig euro. Clarke besloot om ook nog zo’n 170 euro te doneren voor het goede doel. Een organisatie die werkt met gehandicapten krijgt het geld.