Nieuws/Binnenland
1248935
Binnenland

Hoge pief Papa John’s: ’Dit tolereren wij niet’

Pizzaketen ontslaat homofoob uit filmpje tuigvlogger

Amsterdam - Een jongen die wordt geïnterviewd in filmpje van de 19-jarige vlogger Seif Embaby, waarin homo’s dood worden gewenst, is ontslagen door zijn werkgever, pizzaketen Papa John’s. Een van de hoogste bazen van de Amerikaanse keten heeft gezegd dat hij de uitspraken afkeurt.

De franchisenemer heeft ’onmiddellijk actie ondernomen en de betrokken bezorgmedewerker ontslagen’, laat het bedrijf in een reactie weten. “Deze vorm van kwetsend gedrag past op geen enkele wijze bij Papa John’s. Het gedrag staat in schril contrast met onze bedrijfswaarden. Wij zullen van niemand ooit dergelijk haatdragend gedrag accepteren”, aldus Senior Vice President Jack Swaysland.

Vloggers van het onbekende kanaal BeterBekendTV gingen in Hoofddorp de straat op om te vragen hoe mensen zouden reageren als hun zoon homoseksueel blijkt te zijn. De inmiddels ontslagen pizzakoerier antwoordt daar op: „Ik zou zijn k****rmoeder de k****r inslaan.” Ook zijn zoon zou hij een paar rake klappen geven, zegt hij met gebruik van meer scheldwoorden.

Sommige antwoorden zijn zo schokkend, dat de lokale politieke partij Forza Haarlemmermeer aangifte doet naar aanleiding van de schokkende YouTube-video.