Nieuws/Binnenland
1250174587
Binnenland

Podcast met Kitty Herweijer en Elif Isitman

'De 'gewone man' wordt als karikatuur misbruikt'

‘Rico Badr hoe laat?’ Dat schijnt een van de meest gebruikte zoektermen te zijn van ‘de gewone man’ op Google. De gemiddelde Nederlander drinkt, rookt niet, is te herkennen aan een grijze tweedehandsauto, en ga zo maar door. Er is vrijwel niemand die zichzelf identificeert als doorsnee: iedereen voelt zich speciaal, millennials bij uitstek. Maar wie is die beruchte gewone man dan wel? In de podcast ‘Ongefilterd met Kitty en Elif’ gaan Telegraaf-journalisten Kitty Herweijer en Elif Isitman naar hem/haar op zoek met de hulp van sociaal geograaf Josse de Voogd.

De Voogd kent Nederland als geen ander, en stelt dat de elite te veel afwijkt van de gemiddelde burger. En in de rubriek Het Nostalgiemoment blikt Heleen van Royen terug op een fragment uit De Wereld Draait Door waarin zij ruim 10 jaar geleden - naar maatstaven van nu- werd ‘geslutshamed’.

Luister de podcast ’Ongefilterd met Kitty en Elif’ hier, hieronder of via alle bekende podcastkanalen zoals Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify:

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop