Nieuws/Binnenland

Directeur zorgstichting Vivence voor de rechter

ROTTERDAM - De directeur van de Rotterdamse Zorg Stichting Vivence (ZSV) staat woensdag voor de rechter. Darryl N. wordt verdacht van het witwassen van minimaal 1,2 miljoen euro en valsheid in geschrifte.

Ook zijn vriendin, een accountant en nog drie anderen staan terecht. Het verduisterde geld van de Rotterdamse gehandicaptenstichting zou door Darryl N. onder meer zijn besteed aan Porsche Cayenne en andere dure (lease-)auto’s, luxe vakantie’s en dure appartementen.

’Ongebruikelijke transactie’

Darryl N. werd vorig jaar gearresteerd na diepgaand onderzoek door de recherche Zorgfraude van de Inspectie SZW. Het onderzoek startte eind 2015, na de melding van een zogeheten ’ongebruikelijke transactie’ (lees: een grote contante betaling) bij de Financial Intelligence Unit, onderdeel van Justitie.

De directeur wordt naast de oplichting verdacht van het opstellen van valse jaarrekeningen sinds 2011. Justitie deed daarom een inval bij accountantskantoor Jan B. in Bunschoten-Spakenburg, die de jaarrekeningen voor Vivence opstelde.

Verslaggeefster Sophie Kluivers volgt de rechtszaak en twittert hierover.

Bekijk meer van