Nieuws/Binnenland
1250558
Binnenland

FNV-leden blokkeren toegangspoort bij Tata Steel

Tata Steel

Tata Steel

IJMUIDEN - Bij een wilde actie van FNV-leden is woensdagochtend vanaf 08.30 uur een toegangspoort van Tata Steel in IJmuiden geblokkeerd. Daarbij ontstonden kilometerslange files, tot aan de Velsertraverse.

Tata Steel

Tata Steel

Ongeveer dertig vakbondsleden stonden op de toegangsweg naar het fabrieksterrein. Met de actie wilden de demonstranten hun onrust over de voorgenomen fusie met het Duitse ThyssenKrupp kenbaar maken.

De blokkade was vlak voordat een grote conferentie van de top 180 van het concern zou beginnen. De bedoeling van de demonstranten was om de bussen met daarin de top tegen te houden, maar de bussen zijn vooralsnog niet gezien.

Files

Wel staan er kilometerslange files tot aan de Velsertraverse. Veel werknemers laten hun auto verderop achter en lopen het laatste stuk naar hun werk.

Ook kantoorpersoneel toont zich solidair met de demonstranten en laat hun gezicht zien. Werknemers hebben spandoeken bij zich met daarop ‘ThyssenKrupp Tata Steel, nein danke’ en ’Tata steel’ met een duim omhoog afgebeeld, ’joint venture’ met daarachter een duim omlaag.

Geen politie

Het is niet bekend hoe lang de actie nog doorgaat. De politie is niet aanwezig.