Nieuws/Binnenland
1250609
Binnenland

Rechtszaak kasteelmoord over maand verder

BRUGGE - Het proces over de zogenoemde kasteelmoord in België is opnieuw uitgesteld. Advocaten van twee verdachten hadden cassatie aangetekend tegen de afwijzing van hun wrakingsverzoek, maar daar is nog geen besluit over. De volgende zitting is op 18 december, werd woensdag besloten. De verdediging zal dan nog geen pleidooien gaan voeren in de rechtbank in Brugge.

De rechtszaak gaat over de moord op de Vlaamse kasteelbewoner Stijn Saelens in 2012. Hoofdverdachte André G. heeft bekend zijn kennis Pierre S. opdracht te hebben gegeven om zijn schoonzoon Saelens te doden.

Wrakingsverzoek

De twee andere verdachten zijn Nederlanders. Onder meer de advocaat van Franciscus ’Roy’ L. uit Tilburg had een wrakingsverzoek ingediend omdat de rechters geen nieuwe getuigenverhoren wilden toestaan.

De andere Nederlander, Evert de C., zat eerder in een Belgische cel met een Nederlandse politie-informant. Diens verklaringen maken geen deel uit van het strafdossier. L.’s advocaat wil dat hij als getuige wordt gehoord. L. hielp zijn inmiddels overleden oom in 2012 met de huurmoord.