Nieuws/Binnenland
1255254
Binnenland

Zorgbaas vulde zakken

Ex-bestuurder Darryl N. van zorgstichting Vivence.

Ex-bestuurder Darryl N. van zorgstichting Vivence.

Rotterdam - Er waren jaren dat zorgbestuurder Darryl N. 650.000 euro verdiende. Ruim boven de balkenendenorm. Als directeur van Vivence zou hij 1,9 miljoen euro naar zichzelf hebben doorgesluisd. Geld dat onder meer bedoeld was voor zorg en huisvesting van mensen met een licht verstandelijke beperking.

Ex-bestuurder Darryl N. van zorgstichting Vivence.

Ex-bestuurder Darryl N. van zorgstichting Vivence.

Darryl N. (39) weet ook wel dat zijn exorbitante beloning niet valt uit te leggen. „Al dacht ik toen van wel. Er is iets goed misgegaan”, zei hij gisteren in de rechtbank Rotterdam.

Hoewel N. directeur was van een zorgstichting, ’zocht hij mogelijkheden’ als ondernemer. Daarbij beloonde hij zichzelf rijkelijk. Hiervan kon hij een luxeleventje leiden. Zo reed hij onder meer in een Porsche, een Audi én een BMW. De huur van zijn luxe Rotterdamse appartement en de 10.000 euro die hij maandelijks neerlegde voor een villa in aanbouw werden betaald door de zorginstelling.

De voormalige directeur bekende dat hij onder meer de aangifte inkomstenbelasting, facturen over geleverde diensten en een handtekening vervalste.

Hij kwam er jaren mee weg. Van 2011, toen hij aantrad, tot zijn aanhouding in juni 2016. De accountant van de zorginstelling en twee leden van de Raad van Toezicht – onder wie een jeugdvriend van N. – zitten ook in het verdachtenbankje.

De strafeis volgt morgen.