Nieuws/Binnenland
1255566265
Binnenland

’Grote zorgen om haar welzijn’

Alarm om vermissing: 12-jarige Hania na school verdwenen

ROTTERDAM - De politie heeft een AMBER Alert verstuurd vanwege de vermissing van de 12-jarige Hania uit Rotterdam. De politie noemt de vermissing urgent en zorgwekkend. Volgens bronnen rondom het onderzoek had het 12-jarig meisje contact met een man met wie ze had afgesproken.

Het meisje is sinds donderdag vermist. Ze is rond 12.30 uur vertrokken van haar school aan de Vaandrigstraat in Rotterdam-Crooswijk en zou om 15.00 uur thuis zijn, maar is nooit aangekomen. Ze vertelde haar docent dat ze een afspraak had bij de orthodontist. Uit onderzoek blijkt echter dat ze helemaal geen afspraak had.

Hania heeft halflang donker haar, een witte jurk met bloemenpatroon, witte legging, witte schoenen, zwart jasje en een roze rugzak.

Een woordvoerder van de politie meldt dat ze na de verdwijning van het meisje de zaak zijn gaan onderzoeken. „Tijdens dat onderzoek begonnen wij ons grote zorgen te maken om haar welzijn”, zegt hij waarna besloten is om een AMBER Alert te versturen. Volgens hem is het ook nog totaal onduidelijk waar ze zou kunnen zijn. De politie is druk bezig de man en het meisje op te sporen.

Twintig rechercheurs

Op de vermissing van de 12-jarig Hania heeft de Rotterdamse politie een team van zeker twintig rechercheurs gezet, een zogeheten Team Grootschalige Opsporing. Bij de politie zijn al meerdere tips binnengekomen over de vermissing. Volgens een politiewoordvoerder hebben rechercheurs de hele nacht doorgewerkt. Agenten hebben ook gesproken met de klasgenoten van Hania die in groep 8 van de A.S. Talmaschool in de Rotterdamse wijk Charlois zit.

Eerdere chatcontacten

Familieleden hebben de politie verteld over eerdere chatcontacten van Hania. Die bleken inmiddels gewist. Andere sporen en onderzoek maakten de zorgen om Hania alleen maar groter. De politie roept mensen op die ook maar iets weten over waar ze kan zijn om contact op te nemen.

De alarmering over haar vermissing werd in de nacht van donderdag op vrijdag verzonden. Vanwege het tijdstip is besloten om de notificatie alleen te versturen naar mensen die ook signalering in de nacht aan hebben staan.

Tips? Gebruik onze WhatsApp-tiplijn: +31613650952.