Nieuws/Buitenland
1255948
Buitenland

Autoriteiten stellen cijfer slachtoffers naar beneden bij

Minder doden bij ramp in Grenfell Tower

LONDEN - Door het inferno in de Londense Grenfell Tower verloren 71 mensen het leven. Dat maakte de Britse politie donderdag bekend, ruim vijf maanden na de brand in de 24 verdiepingen tellende woontoren.

Het gaat om zeventig mensen die tijdens de brand stierven en een doodgeboren kind. Dat laatste slachtoffer overleed nadat de hoogzwangere moeder was ontsnapt uit het brandende gebouw. Ze ademde daarbij veel rook in.

De politie zei eerder rekening te houden met circa tachtig doden. Dat het dodental lager uitvalt, komt onder meer doordat sommige mensen meerdere keren als vermist zijn opgegeven. Politiechef Stuart Cundy zei dat experts tot het uiterste zijn gegaan om slachtoffers te identificeren.

Politiemensen en specialisten doorzochten ieder appartement en alle gemeenschapsruimten in het gebouw om de stoffelijke resten van slachtoffers te vinden. „Gespecialiseerde teams in de Grenfell Tower en het mortuarium hebben de grenzen opgezocht van wat wetenschappelijk mogelijk was om mensen te identificeren”, zei Cundy.