Nieuws/Buitenland
125597
Buitenland

Doden na instorten afvalberg Sri Lanka

COLOMBO - Het dodental na de instorting van een reusachtige afvalberg in een sloppenwijk bij de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo is zaterdag opgelopen tot negentien. Reddingswerkers zochten met hulp van militairen met zwaar materieel tot in de late avond naar overlevenden. Zij zetten hun werk zondag in alle vroegte voort.

„Het grootste probleem is dat we geen flauw idee hebben hoeveel mensen er nog onder de rotzooi kunnen liggen, aangezien nog niemand heeft doorgegeven dat hij familieleden mist”, zei de leider van de operatie. „We gaan daarom maar door tot alles is opgeruimd. Daar staat geen tijdslimiet op.”

Volgens ooggetuigen raakten tegen de honderd woningen bedolven toen de bijna 100 meter hoge afvalberg vrijdag instortte. Bewoners verklaarden dat zij al meerdere keren gewaarschuwd hadden dat de vuilnisbelt, die al was gaan schuiven door brand en overvloedige regen, op het punt stond in te storten. Ook veroorzaakte het afval gezondheidsproblemen. De overheid had plannen liggen om de afvalberg op te ruimen.