Nieuws/Binnenland
1256450555
Binnenland

Ook minder besmettingen

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen opnieuw gedaald

ZEIST - Het aantal opgenomen coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is weer gedaald. Ziekenhuizen behandelen momenteel 2545 mensen vanwege Covid-19. Dat zijn er 68 minder dan dinsdag en bijna honderd minder dan afgelopen maandag. Ook het aantal nieuwe positieve tests daalde de afgelopen dag.

Vooral op verpleegafdelingen is het de afgelopen dagen rustiger geworden. Op die vleugels liggen nu 1715 coronapatiënten, tachtig minder dan op dinsdag en ruim honderd minder dan op maandag. Sinds afgelopen vrijdag zijn netto 184 bedden op corona-afdelingen vrijgekomen.

Het aantal coronapatiënten op intensive cares blijft redelijk stabiel. Afgelopen etmaal steeg het aantal patiënten op die ic’s met twaalf naar 830. Dat aantal schommelt al drie weken tussen de 800 en 850.

Ziekenhuizen hebben afgelopen etmaal 291 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Volgens cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding zijn in de afgelopen week 2098 coronapatiënten opgenomen op ic’s en verpleegafdelingen, gemiddeld net geen 300 per dag.

Minder besmettingen

Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen etmaal verder gedaald. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) telde tussen dinsdagochtend en woensdagochtend 7336 positieve tests, 461 minder vergeleken met een dag eerder.

Ook ten opzichte van vorige week woensdag is er sprake van een flinke afname. Toen werden er meer dan 8600 nieuwe besmettingen vastgesteld. Het dagcijfer van woensdag ligt nog wel hoger dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen. In de afgelopen week registreerde het RIVM gemiddeld 7244 besmettingen per etmaal.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg het afgelopen etmaal met 24. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. Dinsdag werden 32 overlijdens geregistreerd.

In Amsterdam en Rotterdam werden de meeste besmettingen vastgesteld in de afgelopen 24 uur, respectievelijk 355 en 343. Den Haag staat op de derde plek met 282 nieuwe coronagevallen. In Utrecht kregen 161 inwoners een positieve testuitslag en in Den Bosch 131.

Sinds het begin van de uitbraak zijn meer dan 1,5 miljoen mensen in Nederland positief getest. Van ruim 17.000 mensen is zeker dat ze aan het coronavirus zijn overleden.

Dodental

Het aantal sterfgevallen door corona steeg het afgelopen etmaal met 24. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. Dinsdag werden 32 overlijdens geregistreerd. In totaal gaat het om ruim 17.000 coronagerelateerde doden in Nederland. Wereldwijd loopt dat aantal richting de 3,3 miljoen.