Nieuws/Binnenland
1256709
Binnenland

Specifieke getuige gezocht

Amsterdamse Sofie (27) overleed mogelijk na val

Sofie Kerklaan

Sofie Kerklaan

Amsterdam - UPDATE - De Amsterdamse Sofie Kerklaan (27) die in de nacht van zaterdag op zondag zwaar gewond werd gevonden op een stoep in Amsterdam-Oost, is mogelijk door een val om het leven gekomen. De politie houdt echter meer opties open.

Sofie Kerklaan

Sofie Kerklaan

De politie onderzoekt nu drie scenario's: een ongeluk, zelfmoord of een misdrijf. Dat Sofie is gevallen, is echter niet vastgesteld. Onderzoek moet meer duidelijkheid geven over hoe de 27-jarige Amsterdamse om het leven kwam.

Man op fiets

„We hebben onder andere twee huisgenoten en mensen in de buurt gesproken, maar we hebben nog geen duidelijk beeld van wat er die nacht is gebeurd”, aldus een woordvoerder van de politie. „We zijn dan ook op zoek naar een man die rond 03.00 uur ’s nachts over het Djakartaterras heeft gefietst. Hij kwam uit de richting van de Molukkenstraat, via de onderdoorgang over het Djakartaterras en ging in de richting van de Soembawastraat.” De politie wil met hem in contact komen omdat hij mogelijk iets heeft gehoord of gezien.

Sofie woonde op de vierde verdieping van een appartementencomplex aan het Djakartaterras in de Amsterdamse Indische Buurt. Daar werd ze zondagochtend 12 november rond 02.45 uur zwaargewond aangetroffen op het trottoir. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd haar te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

Bloemen bij de woning aan het Djakartaterras, waar Sofie (27) woonde voordat ze onder verdachte omstandigheden om het leven kwam.

Bloemen bij de woning aan het Djakartaterras, waar Sofie (27) woonde voordat ze onder verdachte omstandigheden om het leven kwam.

’Hippie’

Volgens een oud-huisgenoot was de Amsterdamse een vrolijke jonge vrouw. Ze deelden een „hippie-huishouden”, aldus Michiel Klaassen op Facebook. „En Sofie was de opperhippie. Geld interesseerde haar niet, ze deed waar ze zin in had. Ze fotografeerde en danste.”

„Samen met mijn huisgenoten van toen tast ik in het duister en ben ik waanzinnig in de war”, aldus de verdrietige oud-huisgenoot.