Nieuws/Binnenland
1257176
Binnenland

Fiod doet inval bij Nederlandse miljonair op Bonaire

Miljonair Peter B.

Miljonair Peter B.

Kralendijk - De fiscale opsporingsdienst FIOD heeft een inval gedaan bij de Nederlandse multimiljonair Peter B. op Bonaire. Hij wordt verdacht van valsheid in geschrifte en witwassen.

Miljonair Peter B.

Miljonair Peter B.

De inval op het eiland wordt bevestigd door een woordvoerster van het Functioneel Parket, dat zich richt op de bestrijding van grootschalige fraudes. Volgens haar hebben Politie en FIOD eerder deze week in Nederland en op Bonaire de woningen van een ondernemer doorzocht.

“Hij wordt ervan verdacht via een schijnconstructie met offshore companies, miljoenen euro’s aan zijn ondernemingen te hebben onttrokken in de periode tussen 2003 en 2014. Hij zou de onttrokken gelden voor persoonlijke doeleinden hebben gebruikt”, zo meldt het Functioneel Parket. De ondernemer wordt verdacht van valsheid in geschrifte en witwassen. Bij de doorzoekingen op Bonaire is administratie in beslag genomen.

Volgens bronnen op het eiland zou het gaan om de 61-jarige Peter B., die zijn vermogen vergaarde met de handel in tweedehands vetten. Hij vertrok enkele jaren geleden uit Nederland naar Bonaire en bezit daar veel vastgoed. Peter B. bevestigt de doorzoekingen in zijn huizen aan zakenblad Quote: “Ach, het stelde weinig voor, ik heb niks te verbergen”, reageert de multimiljonair gelaten. “Ik wacht het wel af. Volgens mij is er niks aan de hand.”