Nieuws/Binnenland
1257339957
Binnenland

Man die in Utrecht vrouwen aanviel krijgt twee jaar en tbs

UTRECHT - Een 29-jarige man uit Utrecht is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en tbs met dwangverpleging voor een reeks aanvallen op vrouwen. In de zomer van 2020 randde hij in het zuiden van de stad Utrecht één vrouw aan en twee vrouwen probeerde hij aan te randen. Eén vrouw raakte hierbij zwaargewond. De man zorgde hiermee wekenlang voor onrust in de wijk Lunetten.

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van zes jaar, maar daar gaat de rechtbank niet in mee. Er lagen aangiften van nog drie andere vrouwen, maar de rechtbank kan niet met zekerheid zeggen of deze man hen ook heeft aangevallen.

In de periode waarin de Utrechter vrouwen aanviel, was de politie op grote schaal aanwezig in de wijk om de dader te pakken. Dat gebeurde uiteindelijk in februari 2021 dankzij aangetroffen DNA-sporen op kleding en onder de nagels van slachtoffers. Ook zat zijn DNA op een rol ducttape, die een vrouw die in augustus 2020 werd aangevallen daarna op de grond had gevonden.

De rechtbank rekent het de verdachte zwaar aan dat hij de vrouwen hun onvoorwaardelijke gevoel van vrijheid en onbevangenheid heeft afgepakt. Hij moet hun een schadevergoeding betalen. Volgens de rechtbank lijdt de man aan een ziekelijke stoornis of gebrekkige ontwikkeling van de geestesvermogens. Hij moet behandeld worden om het risico op herhaling te voorkomen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop