Nieuws/Buitenland
125734
Buitenland

Amerikaan krijgt 1100 mannen aan de deur die seks met hem willen

NEW YORK - Een 32-jarige Amerikaan heeft de afgelopen vijf maanden naar eigen zeggen 1100 mannen aan de deur gehad die seks met hem wilden. Hij sleept homodatingapp Grindr voor de rechter.

Acteur Matthew Herrick zou het slachtoffer zijn van een wraakactie van zijn ex-vriend, die hij ook via Grindr had ontmoet. Dat meldt CNN. Deze man maakt volgens de beschuldigingen sinds oktober vorig jaar nep-accounts aan met de foto’s en persoonlijke gegevens van Herrick.

Vervolgens worden geïnteresseerden gevraagd om naar het Herricks huisadres of naar het restaurant waar hij werkt te komen voor een seksafspraak. Soms kwamen er wel 16 per dag en ze bleken soms ook moeilijk af te wimpelen. De ex had ze namelijk wijs gemaakt dat hij van rollenspellen houdt en verkrachtingsfantasieën heeft. Volgens Herrick is hij ook meerdere malen bijna verkracht en wilde iemand hem zelfs vermoorden.

De vraag in deze zaak is in hoeverre Grindr verantwoordelijk is. Dat moet de rechter nu bepalen. Volgens de wet zijn de bedrijven achter sociale media niet verantwoordelijk voor content die door gebruikers aangemaakt wordt, maar volgens Herricks advocaten spelen er hier andere zaken. „Bedrijven verdienen geen bescherming als hun producten gevaarlijk zijn,” zegt advocaat Carrie Goldberg tegen CNN.

Tegen de ex-vriend heeft Herrick meerdere malen aangifte gedaan.

Homodatingapp Grindr kwam eerder negatief in het nieuws door een gruwelijke moordzaak in Groot-Brittannië. Stephen Port vermoordde z eker vier jonge homoseksuele mannen die hij via de app ontmoet had.