Nieuws/Binnenland
1257360
Binnenland

Dodelijk ongeluk op Nederlands vrachtschip

Archieffoto ter illustratie.

Archieffoto ter illustratie.

DELFZIJL - Op een Nederlands vrachtschip is in Finland een dodelijk ongeluk gebeurd. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) heeft er twee onderzoekers naartoe gestuurd om de toedracht te onderzoeken. Het slachtoffer is een 25-jarige matroos uit de Filipijnen, vertelt een woordvoerder van rederij Wijnne Barends uit Delfzijl, de eigenaar van het schip Lady Christina.

Archieffoto ter illustratie.

Archieffoto ter illustratie.

Het ongeluk gebeurde woensdagmorgen in de haven van Rauma, in het zuidwesten van Finland. Volgens de regionale krant Satakunnan Kansa raakte het slachtoffer bekneld onder een luik. De rederij kan nog niets zeggen over de toedracht. Het bedrijf noemt het belangrijk dat wordt achterhaald hoe het ongeluk kon gebeuren. „Dit slaat er wel in bij onze organisatie”, zegt de woordvoerder.

Het onderzoeken van ernstige scheepvaartongelukken is een van de vaste taken van de OVV. De raad heeft in dit soort gevallen een onderzoeksplicht, legt een woordvoerster uit. „Het doel is ook altijd om lering te trekken, zodat herhaling in de toekomst kan worden voorkomen.”

De Finse politie stelt tegenover de krant dat er geen vermoedens zijn van een misdrijf.