Nieuws
1257681
Nieuws

Gemeenschappelijk digitaal boek maken

Online uitgeefdienst Blurb heeft een nieuwe dienst geïntroduceerd waarmee het mogelijk is groepsgewijs boeken samen te stellen. De dienst is een antwoord op de vele sociale communities op internet waar mensen digitale content met elkaar delen.

Om met een groep mensen een boek via Blurb samen te stellen en te laten drukken, moeten gebruikers eerst de gratis Blurb BookSmart-software downloaden. In de nieuwste versie kunnen gebruikers kiezen voor de ‘nodig anderen uit-knop’. Met een eenvoudig mailtje naar familie, vrienden, collega’s of leden van de community, kan content worden aangeleverd en opgeslagen als een gratis, door Blurb gehost privé boekproject op internet.

“Met uitzondering van enkele boeken die door twee mensen geschreven zijn, is het schrijven van een boek traditioneel gezien een individuele bezigheid.”, vertelt Eileen Gittins, oprichtster en CEO bij Blurb. “Maar met de komst van internet en social communities ontstaat er een soort creatieve klasse van mensen die met elkaar verbonden zijn.”

Boeken die via de Community Book-dienst tot stand zijn gekomen, zijn te delen en voor de kostprijs of met winst te verkopen in de gratis Blurb-boekwinkel. De nieuwe dienst start als beta-versie met mogelijkheden voor het gezamenlijk maken van fotoboeken. Extra functionaliteit wordt toegevoegd als Blurb een beter beeld krijgt van andere gewenste functionaliteit en verbeteringen.