Nieuws/Binnenland
1258532431
Binnenland

Premium

Het beste van De Telegraaf

Cocktail of een gegaarde duif om thuis te maken

Met koken uit malheur: boek vol lokale horecarecepten blijkt een gouden greep

Max Caminita, Merlijn Viersma en Daniel Feldbrugge (v.l.n.r.) proberen met een boek vol Haarlemse horecarecepten lokale ondernemers te helpen in deze voor hen zo moeilijke tijd.

Max Caminita, Merlijn Viersma en Daniel Feldbrugge (v.l.n.r.) proberen met een boek vol Haarlemse horecarecepten lokale ondernemers te helpen in deze voor hen zo moeilijke tijd.

Haarlem - Aan menig debuutroman liggen artistieke motieven ten grondslag, maar voor de Haarlemse restaurateur Max Caminita waren coronaverveling en zakelijke geldzorgen de drijfveer voor een boek vol lokale horecarecepten. Het concept wordt nu landelijk uitgerold. De ambitie is om er één miljoen euro steungeld voor collega’s mee op te halen.