Nieuws
1258769
Nieuws

Top 5

Ontdek Zuid-Tirol in de zomer

Nog inspiratie nodig voor een vakantiebestemming deze zomer? Denk dan eens aan Zuid-Tirol. Op deze bestemming gelegen in het noordelijkste puntje van Italië, waar Alpentoppen omhelsd worden door mediterraan temperament, schijnt de zon maar liefst 300 dagen per jaar. Zie hier waar je deze zomer in Zuid-Tirol, ofwel Südtirol, moet zijn.

De grootste speelweide van Europa

In Alpe di Siusi/Seiser Alm kunnen wandelaars, fietsers, hardlopers en bergbeklimmers hun hart ophalen. Deze alpenweide in Zuid-Tirol wordt omringd door de indrukwekkende pieken van de Dolomieten en heeft een totale oppervlakte van zo’n 8.000 voetbalvelden. In de zomermaanden, als miljoenen bergbloemen en planten in bloei staan, verandert Alpe di Siusi in een eindeloos kleurtapijt. Je geniet in alle rust van vogels en vlinders, want de alpenweide is volledig autovrij en is alleen per kabelbaan bereikbaar.

De spectaculairste film van Zuid-Tirol

Geen popcorn etende bezoekers en evenmin een wit doek, maar wel een gratis toegankelijk, voortdurend afwisselend schouwspel met een fantastisch uitzicht over het dal Val d’Adige/Etschtal. Dat biedt de openluchtbioscoop op de ronde top van de Rotsteinkogel, hoog boven het keteldal waarin de stad Merano/Meran ligt. De bioscoop bestaat uit 40 stoelen en is geopend tot en met zonsondergang.

 

In de voetsporen van Sissi

Aan de rand van de stad Merano ligt kasteel Trauttmansdorff, de mooiste tuin van Italië én het zomerverblijf van keizerin Sissi. In de meer dan tachtig tuinlandschappen van Trauttmansdorff vind je vijvers, promenades, paviljoens, dieren en ontelbare bloemen en planten uit de hele wereld. Vanaf het kasteel, de hellingen eromheen en het uitzichtplatform bovenaan heb je prachtig uitzicht over de tuinen, omringende bergen en de stad Merano.

 

Duiken in Lago di Monticolo

Neem een verfrissende duik in het meer Lago di Monticolo/Groβer Montiggler See. Dit meer heeft de hele zomer een aangename temperatuur. Het is idyllisch gelegen tussen de bossen. De kinderen kunnen hier van de langste glijdbaan van Zuid-Tirol. Naast zwemmen kun je hier ook een roeiboot huren. Voetgangers en fietsers kunnen vanaf de houten steiger in het riet onopgemerkt de dieren langs de oever bekijken.

 

 

Klauteren naar de Gran Cir

De Dolomieten zijn eigenlijk ontstaan uit koraalriffen die 250 miljoen jaar geleden verschenen toen het water zakte. De grillige vormen leveren indrukwekkende panorama’s op. Tussen Val Gardena/Gröden en Alta Badia vind je een steile rots met verschillende pieken. Een van die pieken is de Gran Cir. Wandel naar deze top en geniet van het uitzicht over het dal Val Gardena.

 

Zie hier meer informatie over zomers Tirol

Reiskrant schreef eerder over Zuid-Tirol:

Top 10 Culinair in Zuid-Tirol

Familievakantie in Zuid-Tirol

Meer zomeractiviteiten in Zuid-Tirol