1258801
Nieuws

4x leuke uitjes tijdens Pinksterweekend

Het is vandaag Tweede Pinksterdag. Helaas is het weer niet zo mooi worden als de afgelopen dagen, maar voor wie toch graag erop uit trekt, hebben wij vier leuke uitjes op een rij gezet! Veel plezier!

1. Japanse Bloesempark, Amsterdam

Het is weer zo ver: in het Bloesempark in het Amsterdamse Bos staan 400 kersenbomen in volle bloei! Komend weekend is dit dus dé plek voor een lange, romantische wandeling. Niet vergeten je camera mee te nemen, want dit park levert prachtige plaatjes op. Wees er snel bij, want hoe slechter het weer, hoe sneller de bomen weer kaal zullen zijn. Jammer…

 

2. Rollende Keukens

Nog tot en met vandaag is het weer rollen geblazen in de hoofdstad. Het terrein rond de Westergasfabriek staat in het teken van het weekend van de Rollende Keukens. Geniet van kleine hapjes bij de verschillende foodtrucks terwijl de mobiele bands swingende klanken laten horen. Van gastromische vreetkar tot excentrieke pizzawagen en van curieuze BBQ-camper tot rollende keukenprinsessen. Bij dit evenement is er voor ieder wat wils.

4. Street Art Route in Rotterdam

Heb je meer met kunst? Dan is de Street Art Route in Rotterdam een absolute aanrader. De havenstad barst van de creatieve uitspattingen op straat. Deze plekken zijn nu met elkaar verbonden in een 7 kilometer lange wandelroute. Tijdens de tocht kom je langs maar liefst 28 muurschilderingen van voornamelijk Rotterdamse kunstenaars. Startpunt is Rotterdam CS. Download de app ‘Rotterdam Street Art Route’ voor iOS of Android om de route af te leggen!

 

5. Expositie World Press Photo

Toch liever een dak boven je hoofd? In Amsterdam vindt traditiegetrouw ieder naar de World Press Photo expositie plaats in de Nieuwe Kerk. Ook tijdens het Pinksterweekend is de tentoonstelling te bezoeken! De expositie bevat indrukwekkende persfoto’s van 41 prijswinnaars uit 21 landen, in 8 categorieën. Nieuw dit jaar is het project Streets of the World, dat tegelijk met de World Press Photo-tentoonstelling in De Nieuwe Kerk wordt gepresenteerd. Deze serie van de fotograaf Jeroen Swolfs laat de mooiste foto’s zien van zijn zeven jaar durende reis langs bijna ieder land in de wereld. Indrukwekkend.

 

Bron: CityZapper