Nieuws/Buitenland
1259134
Buitenland

Afgeslachte olifant weer welkom in VS

WASHINTON - De regering van president Donald Trump gaat het importeren van jachttrofeeën van olifanten weer legaal maken vanuit Zimbabwe en Zambia. Vanuit die landen was import verboden door de regering van Obama, omdat de landen niet konden aantonen de dieren goed te beschermen.

Afrikaanse olifanten zijn geregistreerd als bedreigde soort, maar volgens de ’Fish and Wildlife Service’ zou het legaal en gereguleerd jagen op olifanten juist in het voordeel werken van de dieren, omdat de ’zeer welkome’ inkomsten ervan terugstromen naar pogingen om de soort te redden.

Het aantal Afrikaanse olifanten is de afgelopen tien jaar met zeker 30 procent gedaald. Ieder jaar worden er zeker 30.000 dieren afgeslacht. Dierenorganisaties maken dan ook gehakt van het plan. The Elephant Project noemt het „verwerpelijk gedrag van de Trump-regering”.

Ook pro-Trumpers zoals Laura Ingraham van Fox News reageerden geschokt. Op Twitter wijzen sommigen erop dat zijn zoon Donald Trump jr. ooit is gefotografeerd met een olifantenstaart in zijn hand.