Nieuws
1259254
Nieuws

EK FINN

Postma leidt klassement

Op de voorlaatste dag van het Europees Kampioenschap in de Finn-klasse gaat Pieter-Jan Postma aan de leiding in het algemeen klassement.

Vrijdag deed Posma goede zaken. De 34-jarige Fries zeilde vrijdag 11 maart naar een tweede en een zesde plaats. Op de tweede plaats staat de Nieuw Zeelander Josh Junior, derde is de Kroaat Milan Vujasinovic.

Zaterdag 12 maart valt de beslissing. Er staat één reguliere wedstrijden op het programma gevolgd door de medalrace.

Team Delta Lloyd-zeiler Pieter-Jan Postma gaf na afloop de volgende reactie: "We zijn lekker bezig. Vandaag hadden we twee wedstrijden. Het was heel lastig. Zes tot acht knopen wind en heel tricky. Dus er kon van alles gebeuren. Ik had twee goede starts en ik heb echt heel sterk gevaren. De tweede en zesde plaats brengen mij naar een eerste plek."

Op zaterdag 12 maart valt de beslissing. Er staat s'ochtends om 10 uur één reguliere race gepland. Deze wordt zo spoedig mogelijk gevolgd door de medalrace met alleen de beste tien van het algemeen klassement. Zij strijden voor de dubbele punten. Postma: "Ik heb nu tien punten voorsprong op Josh Junior, mijn trainingspartner. Morgen wordt een belangrijke en spannende dag. Ik wil er vol in gaan."

Het toernooi is een Open EK. De titel van Europees kampioen gaat uiteindelijk naar de hoogst genoteerde Europeaan in de geschoondelijst.

 

Klassement

1. Pieter-Jan Postma, NED, 18 pnt.

2. Josh Junior, NZL, 28 pnt.

3. Milan Vujasinovic, 36 pnt.