Nieuws
1259307
Nieuws

UW MENING

Lezers willen verplichte reddingsvesten bij kou

Op de Vaarkrant poll over het verplichten van reddingsvesten bij varen in koude omstandigheden, reageerden 2276 lezers. Ze vinden in grote meerderheid dat een reddingsvest dragen verstandig is en bijna de helft wil zelfs een verplichting.

Reddingsorganisaties adviseren reddingsvesten te dragen bij gevaarlijke omstandigheden. Bijvoorbeeld op snelle motorboten, als de watertemperatuur onder de 15 graden Celsius is, als er meer wind dan Bft. 4 staat, bij mist, bij nacht op zee, bij zeeziekte en bij onvermogen tot zwemmen zoals bij een gebroken arm.

Wanneer het water kouder is dan 15 graden houden mensen het zwemmen maar een paar minuten vol. Een reddingsvest maakt de kans op overleven significant hoger.

46 % van de lezers vond een verplichting tot het dragen van een reddingsvest bij koude omstandigheden een goed idee. Een derde van de 2276 respondenten vindt het dragen aan te raden, maar een verplichting gaat te ver.

17% is van mening dat mensen zelf moeten weten of ze een dergelijke levensreddend hulpmiddel gebruiken en 1% vindt een reddingsvest overdreven.