Nieuws
1259366
Nieuws

WK LASER RADIAL

Bouwmeester zakt plek

Nuevo Vallarta (Mexico) - Op dag vijf van het wereldkampioenschap in de Laser Radial-klasse zakt Marit Bouwmeester van de eerste naar de tweede plaats in het klassement.

Bouwmeester staat nu op één punt achter de nummer één Alison Young (GBR) en vijf punten voor de nummer drie Paige Railey (USA).

In het Mexicaanse Nuevo Vallarta eindigde de Friezin op maandag 18 april in race acht als 17e. Coach Jaap Zielhuis: "Marit had in de eerste race van de dag een slechte start bij het startschip. Ze wilde mee met de vloot naar rechts, maar dat lukte al niet meer. Toen heeft ze geprobeerd om links de vrije wind op te zoeken. Maar ze kwam slecht boven. Vervolgens heeft ze dat in de rest van de race nog een beetje kunnen inhalen."

Bouwmeester herstelde zich door in de negende race tweede te worden achter de Britse Young. Zielhuis: "In de tweede wedstrijd van de dag heeft Marit zich goed herpakt. Met 14 knopen wind zeilde ze netjes naar de tweede plaats. Natuurlijk is die eerste race balen, maar we hebben alles nog in eigen hand. Vanaf race tien is er een tweede aftrek. We staan nu wel op scherp, het worden nog twee spannende dagen."

De overige Nederlandse zeilsters: Maxime Jonker en Daphne van der Vaart staan respectievelijk 14e en 19e. Het WK duurt nog tot en met woensdag. Iedere dag staan er twee wedstrijden op het programma er is geen medalrace.