Nieuws
1259455
Nieuws

Dé beste zonbestemming in mei: Cyprus

Natuurlijk doet het zonnetje in eigen land nu ook haar best, maar heb je zin in een paar graden meer en een aangename zeetemperatuur? Uit onderzoek blijkt dat Cyprus in mei de ideale zonbestemming is.

Met een 9,1 op de Sunfactor-rating van Waarschijntdezonwel.nl is Cyprus dé bestemming als je in mei van de zon wilt genieten. De Sunfactor is gebaseerd op basis van vergelijk van de historische klimaatdata. Met een gemiddelde temperatuur van 25 graden Celsius en zo’n 10(!) zonuren per dag, kun je genoeg uren doorbrengen op het strand en houd je tijd om met een aangename temperatuur dingen te gaan bekijken of een drankje doen op een terras.

“Het eiland is in de maand mei op zijn mooist. Dus naast genieten van zon, zee en strand is het dan ook aan te raden de rest van het eiland te verkennen,” zegt Timothy Koppers van de website. “Cyprus is namelijk een openlucht museum van archeologische vondsten. Daarnaast kent het eiland vele bijzondere bezienswaardigheden, die zeer de moeite waard zijn om een keertje te bezoeken.”

“Daarbij komt ook nog eens dat de prijzen voor een vakantie op Cyprus op dit moment relatief laag zijn in vergelijking met andere zonbestemmingen op basis van prijs-kwaliteitsverhouding. Je vindt er veel luxe hotels en vakantiehuizen en een groot aanbod accommodaties voor zeer betaalbare prijzen.”

Reiskrant over Cyprus