Nieuws/Binnenland
1259465
Binnenland

DUTCH YOUTH REGATTA WORKUM

Nederland goed van start

704 zeilers, 632 deelnemende boten uit 22 landen zijn gestart in de eerste wedstrijden van het vierdaagse evenement. In vier van de zeven klassen gaan Nederlandse zeilers na dag één aan de leiding.

In Workum waant men zich in het buitenland: de zon doet zijn werk, waar vooral de zeilers vanuit Curacao erg blij mee zijn.

De keerzijde is echter dat de comitees de grootste moeite hebben om na de eerste, soepel verlopen wedstrijd, de baan er goed in te krijgen voor een volgende eerlijke wedstrijd. De wind is instabiel en wordt steeds lichter.

De zeilers waren het over één ding eens: het was ontzettend moeilijk varen. De Nederlanders lijken er goed mee om te kunnen gaan: in vier klassen gaan ze aan de leiding: in de Cadet Loïc Wilschut & Yannick Engel, Emma Savelon in de Laser 4.7, Titouan Savelon in de Laser Radiaal en Eva Asbeek Brusse in de Splash Blue.

Opvallend is dat Daniel Cante uit Slovakije zowel in de overall als het Optimist Benjamin klassement de leiding neemt. De Fransen Gwendal Nael & Lilian Mercier zijn de sterkste in het veld van de spektaculaire 29er.

Het evenement duurt nog tot en met zondag, waar dan in alle klassen de open Nederlands Kampioen gekroond zal worden.

De zeilers behoren tot de absolute top in hun klasse en komen uit de meeste Europese landen en zelfs uit onder andere India, Singapore, USA, Bermuda, Nieuw Zeeland en Argentinië om deel te nemen aan het evenement. De DYR wordt georganiseerd vanuit Aqua Resort It Soal in Workum.

De volledige uitslagen zijn HIER te vinden.