Nieuws/Binnenland
1259530
Binnenland

Dna-spoor nekte seriekiller

AMSTERDAM - De 44-jarige Amsterdammer Sjonny W. is door een dna-spoor gelinkt aan de moord op Monique Roossien (26) in Amsterdam. Dat betekent dat W. echt iets uit te leggen heeft bij de recherche die hem inmiddels verdenkt van drie moorden.

Dat bevestigt het openbaar ministerie Amsterdam aan De Telegraaf. De krant onthulde donderdag dat de klusser uit Amsterdam die al vastzat voor twee moorden op prostituees, nu ook verdacht wordt van de moord op Monique in 2003.

Dat dna hierbij een rol heeft gespeeld is bijzonder. Op het lichaam van Roossien is in 2003 geen dna gevonden van een mogelijke dader. Dit kan betekenen dat door nieuwe technieken alsnog een dna-profiel van een spoor is gemaakt, of dat er iets in de woning of tuin van de verdachte is aangetroffen wat leidde naar Monique. Een bewaarde haar of kleding. Het OM wil hierover niet in detail treden.

Sabrina Oosterbeek

Sjonny W. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de eerder dit jaar verdwenen Sabrina Oosterbeek (30) en de moorden op Mirela Vos (30) in 2004 en Monique Roossien in 2003. Het OM zegt nadrukkelijk dat het rechercheteam naar meer onopgeloste moorden kijkt. Inmiddels is er contact met alle coldcase-teams in Nederland.