Nieuws/Buitenland
1260126
Buitenland

Vrouw uit vliegtuig gehaald vanwege haar luidruchtige varken

De vrouw loopt met haar varken het vliegtuig uit.

De vrouw loopt met haar varken het vliegtuig uit.

Een vrouw moest gedwongen haar vliegtuig verlaten omdat haar hulpvarken te veel lawaai maakte. Passagiers van de vlucht van US Airways konden hun oren niet geloven toen haar ’handbagage’ opeens lawaai begon te maken.

De vrouw loopt met haar varken het vliegtuig uit.

De vrouw loopt met haar varken het vliegtuig uit.

De geschrokken passagier Jonathan Skolnik vertelde aan ABC dat hij eerst dacht dat de vrouw een normaal stuk handbagage bij zich droeg: ’Het bleek dus geen tas te zijn. We konden het ruiken en zagen dat het echt een varken aan een ketting was.”

’Ik was doodsbang’

Woensdag zou het vliegtuig uit Connecticut vertrekken toen het varken opeens heel erg luidruchtig werd. „Zij ging zitten op haar stoel en was druk met zichzelf bezig toen haar varken opeens aan de wandel ging”, aldus Skolnik. „Ik was doodsbang omdat ik dacht dat ik moest gaan vliegen met het varken aan boord.”

Er werd nog geprobeerd om het dier vast te binden aan een stoel, maar dat lukte niet. Vervolgens moest de vrouw het vliegtuig verlaten omdat het varken veel lawaai begon te maken. De vrouw nam het varken vervolgens mee op haar schouder en liep naar buiten.

Emotioneel hulpdier

American Airlines, het moederbedrijf van US Airways, heeft verklaard dat het varken werd toegelaten omdat het een emotioneel hulpdier was. Dit zijn dieren die als onderdeel van een medische behandeling en/of therapie gebruikt worden om te helpen bij de dagelijkse functionele taken van een persoon.