Nieuws/Buitenland
1260330
Buitenland

Trump: laat kiezers besluiten over lot Moore

Donald Trump

Donald Trump

WASHINGTON - Het is aan de kiezers in Alabama om te besluiten of de omstreden Republikein Roy Moore recht heeft op een plek in de Amerikaanse Senaat. Dat is de mening van president Donald Trump, aldus een woordvoerster van het Witte Huis donderdag.

Donald Trump

Donald Trump

„De president vindt de beschuldigingen zorgelijk en zegt dat ze serieus moeten worden genomen”, zei de woordvoerster. Eerder zei Trump dat als de beschuldigingen terecht zijn, Moore uit de race voor Senaatszetel moet stappen.

Volgens zijn woordvoerster vindt de president dat nog steeds, maar zijn het in de huidige situatie de kiezers die zich over de toekomst van Moore moeten uitspreken.

Seksuel wangedrag

Moore wordt door verschillende vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag. De beschuldigingen gaan over incidenten die zich jaren geleden zouden hebben voorgedaan en zijn afkomstig van vrouwen die destijds jonge meisjes waren.

Moore is kandidaat (70) bij de tussentijdse verkiezing volgende maand voor een Senaatszetel namens de staat Alabama. Hij staat te boek als extreem conservatief en eigengereid.