Nieuws/Binnenland
1260953
Binnenland

Swarovski-jacht wordt hotel

ROTTERDAM - De Rotterdamse ondernemer Willem Post heeft het miljoenenjacht van de juwelenfamilie Swarovski op de kop getikt. Met de aanschaf van het 40 meter lange schip heeft de Rotterdam Marina er een kroonjuweel bij. ,,Ik maak ook van dit jacht een hotel. Het Swarovski Yachthotel wordt een hommage aan de familie Swarovski”, zegt Post.

De Rotterdammer is al het bezit van vijf, bijzondere (hotel)jachten, waarvan er drie in de Rotterdam liggen. ,,Het Christina Onassis Yachthotel, Maria Callas Yachthotel en het Dutch Yachthotel”, vertelt hij. Onder meer sterren als Beyoncé en Madonna hebben erop geslapen.

Post heeft al van kinds af aan een grote fascinatie voor de redersfamilie Onassis. ,,De passie van Onassis vind ik geweldig. Hoe een eenvoudig man een enorm imperium heeft opgebouwd.” Toen Post de kans kreeg om de jachten over te nemen, greep hij die met beide handen aan. ,,Ik heb alles gerenoveerd in de originele staat en dat ga ik nu ook weer doen met het Swarovski-jacht. „Ik had geen tijd om er zelf naar toe te gaan en dus heb ik een vriend gestuurd. In feite heb ik het jacht op basis van foto’s gekocht.”

Post wil de prijs niet noemen die hij heeft betaald. ,,Maar ik heb een leuke deal kunnen maken met de familie Swarovski. Het is echt een pareltje vol met geslepen kristal waar in totaal tien personen in kunnen slapen.” Het jacht is naar verwachting in het voorjaar van 2018 te bewonderen in Rotterdam.