Nieuws/Buitenland
1261626919
Buitenland

Man sterft na aanval door haai in Australië

Sydney - Aan een strand in het oosten van Australië heeft een haai zondag een man gedood. Surfers en zwemmers deden nog verwoede pogingen om het slachtoffer te redden, maar de hulp was tevergeefs.

Dat melden de lokale autoriteiten. De aanval vond plaats aan Emerald Beach, zo’n 500 kilometer ten noorden van Sydney. Volgens Australische media viel de haai viel een man van rond de 20 jaar aan. „Andere zwemmers en surfers deden moedige pogingen om het slachtoffer te redden”, zegt ambulancebroeder Chris Wilson aan The Australian. „De man liep een zware verwonding op aan zijn arm en ondanks onze inspanningen overleed hij ter plaatse.”

De reddingsbrigade Coffs Harbor Lifeguards meldde op Facebook dat de drie populaire surfplekken zijn afgesloten. „Emerald Beach, Shelly Beach en Serenity Bay zijn tot nader order gesloten voor alle wateractiviteiten. Helaas is er een dodelijke haaienaanval geweest in het gebied. Ons medeleven gaat uit naar familie en vrienden.”

Het is dit jaar de tweede aanval door een haai in Australië. In 2020 waren er 26 gevallen waarbij een haai een mens aanviel. Daarbij vielen twee dodelijke slachtoffers.