Nieuws/Opmerkelijk
1261742
Opmerkelijk

Undercoveragenten met elkaar op de vuist

DETROIT - In Detroit liep een drugsdeal niet helemaal lekker. Undercoveragenten raakten aan de oostzijde van de stad slaags met de dealers. Dat deze dealers óók undercoverpolitiemannen bleken te zijn, maakte het wel extra pijnlijk.

Bewoners klagen al enige tijd over de drugs in dat gedeelte van de stad, maar om het probleem een halt toe te roepen, ging de politie wel heel ver. Volgens bronnen van Fox 2 gingen twee agenten van Precinct 12 undercover op de hoek van de straat staan, in de hoop om potentiële klanten aan te trekken en uiteindelijk te arresteren.

Echter, de politiemannen van de 11th Precinct hadden bedacht om undercover heroïne te kopen en zodoende de drugsdealers in de boeien te slaan. Toen ’de deal’ eenmaal plaatsvond, werden de mannen van de 11th Prejinct naar de grond gewerkt door de mannen van de 12th. In plaats van dat er criminelen in de boeien werden geslagen, ontstond er een gevecht tussen agenten en agenten. Pistolen werden getrokken en vuistslagen uitgedeeld.

De afdeling Interne Zaken van de Detroit Police Department is inmiddels ingeschakeld en elke undercoveragent heeft momenteel een onderzoek aan zijn broek hangen. Vooral over de (mis)communicatie zal een hartig woordje gesproken worden.