Nieuws/Opmerkelijk
1261882
Opmerkelijk

Belg test nieuw recept: ’Ideaal voor in de pan’

Dimitri (32) eet drie kilo Nutella per week

BRUSSEL - Fabrikant Ferrero veranderde onlangs het wereldberoemde recept van Nutella. Wie anders dan Dimitri Veltens (32) kan het beste het verschil proeven? De Belg eet namelijk drie kilogram van de hazelnootpasta. Per week.

Dimitri, electricien van beroep, mag met recht een Nutella-kenner genoemd worden. Vroeger at hij zelfs 10 kilo chocopasta per week, maar dat heeft hij ’teruggeschroefd’ naar 3 kilo. Voor hem is het simpel: hij eet Nutella met iets erbij. Nutella met boterhammen dus en niet andersom. Hij combineert de pot chocopasta met meer eten, zoals Spaghetti met Nutellasaus, nasi Nutella goreng en kip met Nutella.

Voor de 32-jarige electricien is er niet heel veel verschil tussen het oude en nieuwe recept. „Ik kan mij voorstellen dat iemand die sporadisch een boterhammetje of twee belegt, er zelfs weinig van opmerkt. Maar als je langs de ene kant van je boterham de oude smeert en langs de andere kant de nieuwe versie, dan merk je wel degelijk dat het een ander recept is. Dan zie je ook dat de nieuwe ingrediënten de pasta iets bleker maken”, zegt hij tegen Het Nieuwsblad.

Laatste resten

Maar hóe krijgt hij de laatste resten uit een pot Nutella van 825 gram? „Meestal doe ik er melk in, om hem dan in de magnetron te zetten. De nieuwe versie maakt dat nog simpeler natuurlijk, want er zit meer magere melkpoeder in. Dan komt alles gemakkelijker los.”

Hij vindt dat er door het nieuwe recept meer mogelijkheden zijn ontstaan. „Ik hou ervan om opgerolde boterhammen met Nutella in de pan te bakken. Dat komt nu nog beter tot zijn recht, want deze versie is een stuk smeuïger. Zachter, met een beetje meer vet. Ideaal dus voor in de pan.” Dimitri is dan ook positief over het nieuwe recept en gaat er zeker niet minder Nutella van eten. „Ik hou het gewoon bij één pot per 2,5 dag.”