Nieuws/Binnenland
1262220702
Binnenland

Stijging aantal coronapatiënten zet door: nu 177 patiënten op ic

ROTTERDAM - Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis is met 82 toegenomen van 810 naar 892. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de gewone verpleegafdeling liggen er 715 mensen met corona, 68 meer dan een dag eerder, terwijl het aantal patiënten met Covid-19 op de ic gestegen is van 163 naar 177. Daarmee wordt de stijgende trend van de laatste paar weken doorgezet.

Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg sprak eerder al zijn zorgen uit over de cijfers. De reguliere zorg begint in het geding te komen, iets dat tijdens de eerste golf al massaal gebeurde. Om die reden is het LCPS inmiddels alweer twee weken bezig met het spreiden van patiënten buiten de regio’s.

De ziekenhuiscijfers zijn net als de besmettingsgetallen belangrijke indicatoren voor het coronabeleid. Ze zullen de komende periode dan ook extra in de gaten gehouden worden om te zien of de aangescherpte maatregelen effect sorteren. Als er aan het eind van deze week geen verbetering optreedt, moet het kabinet volgens Kuipers rigoureuzere maatregelen overwegen.