Nieuws/Buitenland
1262760770
Buitenland

Weduwe verongelukte Kobe Bryant krijgt 28 miljoen euro om gelekte foto’s helikopterwrak

Vanessa Bryant

Vanessa Bryant

LOS ANGELES - Vanessa Bryant heeft een schikking getroffen met Los Angeles County over het lekken van foto’s van het helikopterwrak waar het lichaam van haar man Kobe in 2020 onder lag, samen met dat van hun dochter Gianna en zeven andere inzittenden. Dat meldden diverse Amerikaanse media woensdag.

Vanessa Bryant

Vanessa Bryant

De weduwe van de oud-sterspeler van de Los Angeles Lakers krijgt ongeveer 30 miljoen dollar (ruim 28 miljoen euro) schadevergoeding. In een verklaring noemt haar advocaat het oordeel „de succesvolle bekroning van de moedige strijd” die zij voerde. „We hopen dat haar overwinning in het proces en deze schikking een einde zullen maken aan deze praktijken.”

Basketballer Kobe Bryant stortte op 26 januari 2020 tijdens een helikoptervlucht neer in de buurt van Los Angeles. Hij, zijn 13-jarige dochter Gianna en zeven andere inzittenden kwamen hierbij om het leven. Politieagenten ter plaatse maakten foto’s van het wrak en de lichamen, en deelden deze zonder toestemming met anderen. Vanessa Bryant klaagde Los Angeles County aan voor deze „schandalige handelingen” wegens het toebrengen van „zware emotionele schade.”

Vanessa en Kobe tijdens een gala in 2019.

Vanessa en Kobe tijdens een gala in 2019.