Nieuws/Buitenland

Meisje (19) dood omdat dokters staken

Archieffoto ter illustratie.

Archieffoto ter illustratie.

EPA

PUTTUR TALUK - In een zuidelijke staat van India staken de dokters al drie dagen lang, en dat heeft nu een dodelijk slachtoffer opgeleverd. Een meisje genaamd Puja (19) is volgens Indiase media overleden omdat ze geen dokter kon bereiken.

Archieffoto ter illustratie.

Archieffoto ter illustratie.

EPA

De studente had een chronische nierziekte. Haar gezondheid is vrijdag snel achteruit gegaan. Ze kon geen dokters vinden omdat medici van private ziekenhuizen al drie dagen aan het staken zijn in de staat Karnataka. Geen enkel lokaal ziekenhuis kon haar helpen, zo schrijft India Today, hoewel doktoren normaal gesproken voor spoedgevallen wel een uitzondering maken.

De doktoren staken tegen een wet, waarin staat dat private ziekenhuizen aansprakelijk kunnen worden gesteld voor medische nalatigheid.

Donderdag besliste de rechtbank dat alle medici hun werk weer moeten oppakken, om hun ’plicht voor de maatschappij te vervullen’. In de stad Mangalore zijn sommige medici weer aan het werk gegaan. Die stad ligt op ruim twee uur rijden van Puttur Taluk, waar Puja woonde.

Lees meer over