Nieuws/Buitenland
1265829713
Buitenland

Dubbel drama in Duitsland: bejaarde komt om bij brand, brandweermannen gewond door ongeluk bij spoedrit

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

Jülich - Een woningbrand bij de Duitse plaats Jülich heeft maandagavond een hoogbejaarde vrouw (83) het leven gekost. Zeven brandweermannen raakten op weg naar de calamiteit (zwaar)gewond bij een aanrijding met een vrachtauto. Twee inzittenden daarvan moesten ook naar het ziekenhuis.

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

Het ongeval vond plaats op een kruising, slechts een paar kilometer van de brand vandaan. De brandweerwagen passeerde op hoge snelheid maar werd in de flank geraakt door een met bieten geladen vrachtwagen. De chauffeur daarvan zou geen voorrang hebben verleend.

Door de klap raakte de brandweerauto van de weg waarbij een personenauto werd geramd. Uiteindelijk kwam de bluswagen tegen de gevel van een zonnestudio tot stilstand.

Beklemd

De mannen - allen lid van de vrijwillige brandweer - raakten beklemd in hun wagen. De chauffeur en zijn bijrijder zijn er het slechtst aan toe. Ook de vrachtwagenchauffeur raakte ernstig gewond. Hulpdiensten moesten massaal uitrukken: acht ambulances gingen ter plekke.

Het gebouw waar de zonnestudio in huist raakte zwaar beschadigd. Tot dinsdagochtend is op de locatie gewerkt, onder meer aan een ongevallenanalyse.