Nieuws/Buitenland
1265972
Buitenland

Complotdenkers Nibiru verschuiven datum

’De wereld vergaat toch morgen’

Londen - Wie dacht dat we afgelopen 23 september goed zijn weggekomen vergist zich, duizenden mensen geloven nu dat de wereld morgen definitief vergaat.

De aarde zal dan uiteen scheuren vanwege planeet Nibiru (of planeet X) die op ramkoers onze richting uit zou gaan.

Dat alles werd al twee maanden geleden voorspeld door de christelijk numeroloog David Meade. Hij spitte de bijbel door en berekende dat het einde der tijden aanstaande is. Of althans was op 23 september. Maar toen er niks gebeurde, zeggen de complotdenkers dat ze zich vergist te hebben. Het wordt dus morgen, zo schrijft de Daily Mail.

De NASA doet het hele verhaal opnieuw af als grote nonsens (Video onderaan).

Getal 33

Centraal in het samenzweringsverhaal van Meade staat het getal 33 in het heilige schrift. Dat is de leeftijd waarop Jezus stierf. Bovendien wordt de naam Elohim, in de bijbel het meest gebruikte Hebreeuwse woord voor God, 33 keer vermeld. Dat het zaterdag 23 september 33 jaar geleden was dat er een zonsverduistering zichtbaar was in de VS, beschouwde de onheilsprofeet ook als een voorteken.

Planeet X

Volgens Meade ligt de zogenaamde mythische planeet X, door doemdenkers Nibiru genoemd, op ramkoers met de aarde. Dat zou een keten aan aardbevingen veroorzaken die de planeet zou vernielen. De Apocalyps uit de Bijbel wordt werkelijkheid, zegt de voorspeller.

Meade wordt gesteund door andere christelijke predikers, zoals de Amerikaanse Robert Breaker. Die voorspelde eerder dat het einde der tijden twee jaar geleden aan zou breken. Toen alles koek en ei na de 23e bleek en bleef, paste hij zijn voorspelling aan, zodat hij ook uitkwam op 23 september 2017. En dus dus weer vanaf morgen! De Daily Mail citeert Terrel Croft die voorspelt dat vanaf morgen tot half december het aantal aardbevingen flink zal stijgen.

Niburu bestaat niet

NASA-wetenschapper David Morrison haalde de voorspelling in september ook al onderuit. „Als de planeet nu al op de aarde af zou stevenen, had die al lang zichtbaar moeten zijn”, zegt hij. „De planeet zou al de baan van Mars gekruist moeten hebben.” Nibiru, of X, bestaat volgens de NASA niet.

Volg het laatste nieuws via onze WhatsApp-lijn. Zet 06-13650952 in je telefoon en stuur via WhatsApp het bericht met alleen de twee woorden: Nieuws Aan. Je krijgt dan een paar keer per dag het nieuws dat je moet en wilt weten.