Nieuws/Buitenland
1266172559
Buitenland

Italië laat reizen vanaf 3 juni weer toe

ROME - Italië gaat vanaf 3 juni reizen van en naar het buitenland weer toestaan. Dat heeft de regering zaterdag bepaald. Ook mogen Italianen vanaf diezelfde datum weer door heel het land reizen.

De versoepeling van de coronamaatregelen in het land duurt tot na 2 juni, de nationale feestdag, om te voorkomen dat Italianen tijdens en in aanloop naar die dag in groten getale op pad gaan. Italië was het eerste Europese land dat op nationaal niveau beperkingen instelde vanwege het coronavirus. Sinds 10 maart is er een lockdown van kracht.

Premier Guisepe Conte is de maatregelen sinds begin mei echter voorzichtig weer aan het versoepelen. Vanaf maandag mogen de meeste winkels en andere ondernemingen in Italië weer open. Hetzelfde geldt ook onder voorwaarden voor musea, bibliotheken en kerken. Sinds het begin van deze maand kunnen de Italianen de deur weer uit voor een bezoek aan naasten of om te sporten.

In het land zijn ruim 223.000 besmettingen van het coronavirus bekend en stierven meer dan 31.000 mensen aan de longziekte. Qua dodental is Italië na de Verenigde Staten en Groot-Brittannië het zwaarst getroffen land ter wereld. Vrijdag werden 242 nieuwe sterfgevallen geregistreerd, het laagste dagelijkse aantal in vier dagen tijd.

In de nieuwste corona-update neemt verslaggever Paul Eldering ons mee op coronavakantie, een all-inclusive concept van Corendon waar geen risico op besmetting zou zijn. Hoe ziet zo’n reis eruit en belangrijker nog, moeten we dit wel willen? Luister de podcast hier.