Nieuws/Buitenland
1266215893
Buitenland

’Familie X’ verwelkomt twaalfde kind met letters A, E, L en X: ’Definitief onze laatste’

Het gezin van Gwenny en Marino.

Het gezin van Gwenny en Marino.

STADEN - Marino Vaneenoo (39) en Gwenny Blanckaert (32) hebben hun twaalfde telg ter wereld gebracht. Het koppel uit het Belgische Staden is na zeven meisjes en vier jongens opnieuw een dochter rijker. De pasgeborene kreeg zoals de vorige kinderen een naam die bestaat uit de letters van het oudste kind Alex. Met dochter Laex is ’Familie X’ nu helemaal compleet.

Het gezin van Gwenny en Marino.

Het gezin van Gwenny en Marino.

Het grote Vlaamse gezin woont in de Kleine Veldstraat, in het centrum van Staden. Alex (14), Axel (13), Xela (12), Lexa (11), Xael (10), Xeal (9), Exla (6), Leax (5), Xale (3), Elax (2) en Alxe (1) kregen er onlangs nog een zus bij. Naast Laex waren onder meer Ealx en Exal een mogelijk lettercombinatie voor het pasgeboren kindje.

Het wordt de laatste telg in de familie Vaneenoo-Blanckaert. „We droomden vanaf het begin van twaalf kinderen”, zei mama Gwenny Blanckaert eerder tegen Nieuwsblad. „Het is een heel bewuste keuze, we hebben die beslissing al gemaakt voordat we ons eerste kind hadden. Nu wordt het definitief ons laatste kind.” Het koppel dacht eerst dat het een zoontje zou worden, maar pas in de laatste weken werd duidelijk dat een meisje zich bij de grote familie zou voegen. Met acht dochters en vier zonen is ’Familie X’ nu compleet.

Geen gekkenhuis

Papa Marino Vaneenoo werkt in een nachtploeg. Mama Gwenny werkt deeltijds, om genoeg tijd over te houden om het huishouden te regelen. Het lukt haar om alles zelf te organiseren. „Mensen denken vaak dat het heel chaotisch moet zijn met zoveel kinderen in huis, maar dat valt best wel mee. We voeden ieder kind op dezelfde manier op, ze zijn allemaal vrij rustig en het is hier nooit een gekkenhuis. Af en toe krijgen we hulp van familie of kan er iemand bij een vriendje of vriendinnetje slapen.”